آخرین اخبار

لوازم صوتی و تصویری ژاپنی در ایران تولید می‌شود

اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند.شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.

اشتراک گذاری
10 آبان 1401
کد مطلب : 3718

ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان ۱۳۹۹ هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های ۱۳۵۰، ۱۳۶۰، ۱۳۷۰، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۲، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۲ تقدیم مخاطبان می‌شود.

۱۰ آبان ۱۳۵۲؛ اعلام نرخ جدید گوشت، ماست، کبریت و صابون

امروز نرخ گوشت، ماست، کبریت، پودرها و صابون از طرف هیات عالی نظارت بر اتاق‌های اصناف اعلام شد. این نرخ‌ها به شرح زیر است:

ماست:

ماست تغاری کیلویی ۱۶ ریال، ماست معمولی با  صدی دو چربی ۲۴ ریال، ماست معمولی با صدی چهار چربی ۳۰ ریال.

کبریت:

دوجینی ۹ ریال. دنه‌ای یک ریال.

گوشت:

گوشت گوسفند، بره، شیشک پرواری بسته‌بندی ران کیلویی ۱۶۰ ریال، سردست و ماهیچه ۱۵۰ ریال، راسته بدون استخوان ۱۸۰ ریال، قلوه‌گاه و دنبه ۸۸ ریال، ‌گردن بدون استخوان ۱۴۵ ریال.

پودرها:

دریا کوچک ۳ ریال، متوسط ۱۴ ریال، بزرگ ۲۴ ریال، سطلی بزرگ ۱۸۰ ریال، کوچک ۷۲ ریال، کارتن ۴۳۰ ریال.

پودر شوما: متوسط ۱۵ ریال، بزرگ ۲۸ ریال.

صابون‌ها: نخل زیتون ۹ ریال، نخل ۱۱.۵ ریال، پر ۹ ریال، طلایی ۱۰ ریال، امپریال ۱۵ ریال، متوسط ۱۰ ریال، شامپودارمو ۱۸ ریال، سوپر ۴۰ ریال.

۱۰ آبان ۱۳۶۲؛ معادن اورانیوم ایران طی ۵ سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد

با اتمام عملیات اکتشاف و حفاری طی ۵ سال آینده، معادن اورانیوم ایران مرکزی که یکی از مهم‌ترین مناطق معدنی در خاورمیانه و از معادن مهم جهان است، مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مسوول عملیات اکتشافی در منطقه «رباط پشت بادام» درباره با موقعیت جغرافیایی و تاریخچه اکتشاف اورانیوم جزو مناطق زمین‌شناسی قبل از دوران اول فلات ایران و جزو حوزه مرکزی ایران است.

این منطقه دارای ارزش معدنی خاصی است که مورد توجه زمین‌شناسان و مکتشفین از گذشته تا به حال بوده است.

اولین اثر موارد رادیواکتیو ازجمله اورانیوم طی عملیات اکتشافی هوایی که از سال ۱۳۵۵ در ایران شروع شده بود در سال ۱۳۵۷ پیدا شد.

ولی نشانه‌های به‌دست آمده به‌دلیل اینکه کارشناسان خارجی شاغل و پیگیر این عملیات، شناختی دقیق از مساله نداشتند به‌سادگی عملیات را متوقف کردند تا اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عملیات مجددا توسط سازمان انرژی اتمی ایران شروع شد.

۱۰ آبان ۱۳۸۲؛ مناقصه بین‌المللی دومین امتیاز موبایل

وزارت پست و تلگراف و تلفن ایران برای واگذاری دومین امتیاز خطوط تلفن همراه مناقصه بین‌المللی برگزار می‌کند. واگذاری امتیاز ۱۵ ساله بوده و برای ۵ سال قابل تمدید است.

این خطوط از نوع GSM900 و GSMI 800 خواهد بود. بنابراین گزارش، دولت ایران قول فراهم کردن یک چارچوب حقوقی جامع برای برنده این مناقصه را داده است.

شرکت‌های مایل به شرکت در این مناقصه تا ۱۵ نوامبر برابر با ۲۴ آبان‌ماه فرصت دارند مدارک خود را به وزارت پست و تلگراف ارائه دهند. هنوز تاریخ معینی برای اعلام برندگان مناقصه اعلام نشده است.

لوازم صوتی و تصویری ژاپنی برای اولین بار در ایران تولید می‌شود

با امضای قراردادی بین ایران و ژاپن برای نخستین بار در کشور لوازم صوتی و تصویری ژاپنی تولید و عرضه خواهد شد.

قرارداد یادشده بین «تاکاشی اوکودا» رئیس هیات‌مدیره شرکت شارپ ژاپن و «احسان خاتمی» رئیس هیات‌مدیره کارخانه‌های پارس الکتریک ایران در تهران امضا شد.

تاکاشی اوکادا گفت: تقاضا برای تلویزیون‌های رنگی در دنیا حدود ۱۳۰ میلیون دستگاه در سال است و این تقاضا برخلاف اروپا و آمریکای شمالی که تقریبا ثابت مانده و یا کم شده در برخی کشورهای آسیا و خاورمیانه رو به افزایش است.

وی افزود: در ایران انتظار می‌رود همزمان با رشد اقتصادی، بازار این محصول نیز گسترش یابد که این برای همه ما فرصت بسیار بزرگی است.

احسان خاتمی گفت: فناوری از طریق ایجاد ارتباط با پیشگامان معتبر این صنعت در دنیا به‌طور مداوم رو به رشد بوده و مشارکت ما با ژاپن به‌عنوان یکی از معتبرترین تولیدکنندگان محصولات صوتی – تصویری در دنیا شاهدی بر این مدعاست.

خاتمی ادامه داد: این شرکت از طریق اجرای طرح‌های جدید و توسعه هرچه بیشتر، به‌دنبال ورود به عصر جدیدی از رشد و نوآوری است تا از این طریق امکان اشتغال هرچه بیشتر برای جوانان ایرانی را فراهم کند.

گفتنی است تا پایان امسال حدود ۲۰۰ هزار دستگاه محصول صوتی و تصویری در قالب قرارداد مذکور در ایران تولید و به بازار عرضه می‌شود.

وی افزود: این نخستین بار است که محصولات صوتی و تصویری ژاپنی در ایران تولید می‌شود و تاکنون به‌طور کامل وارداتی بوده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =